Ismerj meg minket

Négy kérdésre válaszolnak neked a mozgalom tagjai:

- Hogy jutott el a mozgalomig?
- Mit jelent számára a mozgalom?
- Miért jár a találkozókra?
- Fizet-e még a bankjának, ha nem akkor miért nem?

Póka László

Póka László

A Nem Adom a Házamat Mozgalom létrehozója

Hogyan jutottam el a mozgalomig:
- Kialakult. Nem terveztük mozgalomnak. Csak egy ötlettel elindultunk, és egyre több embernek tetszett. Aztán felnőttünk hozzá.
Mit jelent a mozgalom:
- Már életforma. Legalább akkora kihívás, mint korábban céget építeni. Legalább akkora izgalom, mint korábban sportolni. Legalább akkora élmény, mint korábban győzni.
Miért járok találkozókra:
- Mert hiszem azt, hogy jól működő közösség a rendszeres közös munkától, közös élményektől tud hatékonyan fellépni.
Fizetek-e a bankomnak, ha nem miért nem:
- 2012 áprilisa óta nem. Mert átvertek, és mikor elmondtuk, hogy észrevettük, akkor megfenyegettek. Én már nem adós vagyok, hanem Károsult. Nem tartozom, hanem kártérítést követelek.

Attila Fehér

Attila Fehér

Hogyan jutottam el a mozgalomig:
A mozgalomra már tavaly felfigyeltem a médián keresztül, illetve voltam már szemlélője is tevékenységeteknek ami már akkor nagyon megtetszett.
Mi jelent nekem a mozgalom? Végre azt, hogy nem olyan a társaság aki nem tudja, hogy valójában mit és miért csinál. Nálatok ez a dolog teljesen rendben van.
Miért járok találkozókra:
A mozgalmi találkozók hangulata semmi máshoz nem hasonlítható ezért a jövőben teljes mértékben és mellszélességgel szeretnék részt venni minden olyan megmozduláson amit Ti szerveztek. Csak gratulálni tudok mindenkinek a csoportban az eddigi aktív munkásságért és jó egészséget, boldog új évet kívánok.!!!!!
Fizetek-e a bankomnak, ha nem miért nem:
Nekünk autó hitelünk van, nem fizetjük már 1,5 éve, azóta pereskedünk.

Szőke Lászlóné, Györgyi

Szőke Lászlóné, Györgyi

Hogyan jutottam el a mozgalomig:
Argentinában figyeltem fel a mozgalomra, ahol nyolc hónapon kersztül minden nap figyelemmel kisértem a Nem adom a házamat mozgalom eseményeit és rendszeresen hozzászóltam. Több devizahiteles mozgalmat is olvastam, de ami igazán megragadott, az a Nem adom a házamat szervezettsége és tervszerűsége a progjamjain kersztül. Jeleztem Póka Lacinak, hogy augsztusban hazamegyek és számíthat rám. Amikor hazajöttem, csatlakoztam a mozgalomhoz és minden szabadidőmet ezzel a bátor és szervezett közösséggel töltöm, ahol igazi családi környezetben érzem magam.
Mit jelent a mozgalom:
A mozgalom számomra szinte mindent jelent, hiszen nagyszerű embereket ismertem meg és itt, a mozgalomban célt, tartalmat kapok az életemben. Ezenkivül a sok bátor, lelkes ember reményt ad a további harcokban, amit meggyőződéssel csinálok időt és fáradtságot nem nézve.
Miért járok találkozókra:
Találkozókra egyszerűen azért járok, mert jó a közösség, jól érzem magam, a mozgalom a második otthonom lett.Ezenkivül nagyon fontosnak tartom, hogy mindent közösen megbeszélünk és együtt határozunk mindenről.
Fizetek-e a bankomnak, ha nem miért nem:
A fiam a SeVizahiteles, de már 2 éve nem fizet a banknak. Jeleleg per alatt van, amit a kormány befagyasztott, Kis Gál Éva az ügyvédje. Ha a végrehajtó jön, én is az utcára kerülök 71 évesen. Ebben a kicsike 36 nm-es lakásban egy élet munkája van, amiért igen keményen megdolgoztam. Fiam szerint már kifizette a 7 év folyamán a magas törlesztőrészletekkel a felvett kölcsönt és még mindig a többszörösével tartozik a bank szerint! Ezért megtagadta a fizetést, mert uzsorát nem fizet!

Tóth Zsuzsi

Tóth Zsuzsi

Hogyan jutottam el a mozgalomig:
A mozgalommal először egy Gaudi-Nagy Tamás által szervezett tüntetésen találkoztam. Felkeltette az érdeklődésemet, ezért megnéztem a Facebook oldalukat, majd onnantól kezdve figyelemmel kísértem megmozdulásaikat. Közben egyre erőteljesebben hallottam a "belső hangot", hogy nekem is köztük a helyem. Írtam egy bemutatkozó levelet Póka Lacinak, majd nem volt türelmem kivárni a választ, felhívtam telefonon. Laci természetes nyitottsággal beszélt velem, nem sürgetett, azt mondta, bármelyik mozgalmi találkozóra szeretettel várnak.Nekem akkorra azonban már nagyon sürgős lett,és alig vártam a következő mozgalmi találkozót.
Mit jelent a mozgalom:
Címszavakban: Úgy érzem, hogy harcos és jogvédő lett belőlem, vagy legalábbis ráléptem az útra, és nagyon jól érzem magam, élvezem, hogy végre aktívan is teszek valamit, és nagy örömmel tanulom azoktól, akik több tapasztalatot gyűjtöttek már. Büszke vagyok rá, hogy a mozgalom tagja lehetek. Észrevettem, hogy életem egyéb területeire is jó hatással van a mozgalom, mert a tétlenség helyetti aktivitás önbecsülésemet is növeli.
Miért járok találkozókra:
Itt készülünk az akciókra, ezen túl hétről-hétre tartjuk egymásban a lelket, feltöltődünk energiával.
Fizetek-e a bankomnak, ha nem miért nem:
Nem fizetek. Amikor elfogyott a pénzem, kb. akkor jöttem rá arra is, hogy gazdaságilag értelmetlen a fizetés. Nem fogom a házam árának többszörösét kifizetni a futamidő végéig, annyit egyetlen ingatlan sem ér! Így ma már akkor sem fizetnék, ha havi jövedelmemnek csupán 10%-át tenné ki a törlesztés. Ez még a mozgalom előtt volt. Azóta már nem adósnak tartom magam, hanem károsultnak, mert fényt derült a banki csalásokra. Nem én tartozom a banknak, hanem a bank nekem!

Varga Magdi

Varga Magdi

Hogyan jutottam el a mozgalomig:
Rádöbbentem, hogy a hitelemet nem tudom fizetni, úgy éreztem, hogy igazságtalan a bankok követelése, és elkezdtem keresni a hozzám hasonló embereket. Ezért elmentem a tüntetésekre, ahol megismerkedtem a sorstársaimmal, és egyértelművé vált számomra, hogy ott a helyem.
Mit jelent a mozgalom:
A reményt, a megerősítést, támaszt, és bizonyságot, hogy nem vagyok egyedül.
Miért járok találkozókra:
Fontosnak tartom a közvetlen kapcsolattartást és információ cserét, és azon túl, hogy hasznos, jó együtt lenni a többiekkel, mert olyanok vagyunk mint egy nagy család.
Fizetek-e a bankomnak, ha nem miért nem:
Több, mint másfél éve nem fizetek a bankomnak egy fillért sem! És miért nem? Mert csaló uzsorások, és becsaptak, de csúnyán. A csalóknak pedig büntetés jár, és nem pénz. Így is többet elvettek már tőlem, mint amennyit adtak.