A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


Újabb bírósági végzés a demokratikus alapjogok mellett. – Nem garázdaság, ha valaki tüzet gyújt egy bankfiókban

Újabb bírósági végzés a demokratikus alapjogok mellett. – Nem garázdaság, ha valaki tüzet gyújt egy bankfiókban

Dr. Hanzó Gabriella 2016. március 10. napján történelmi jelentőségű végzésben mondta ki, hogy a társadalomnak joga van az őt ért sérelemmel arányos eszközök segítségével véleményt nyilvánítani.

Cikk: Póka László

 

Amikor a politikai hatalom „elfelejti” a társadalom érdekeit képviselni a pénzhatalommal szemben, akkor a társadalom bátrabb tagjai felemelik a szavukat. Így volt ez már többször a történelemben.
Egy demokráciát többek között az jellemez, hogy a társadalom szavát elnyomják-e. Ha igen, akkor diktatúráról beszélünk.
Ha teret hagynak az emberek véleményének, akkor van remény arra, hogy vér nélkül érvényre juttassák a többség akaratát.

Ismét egy olyan Bíróval találkoztunk, akinek van bátorsága ahhoz, hogy a demokratikus alapjogokat alkalmazza. Dr. Hanzó Gabriellának fontosabb volt a lelkiismerete, mint a hatalom elvárása.

A Bírónő megállapította, hogy bár nem úgy viselkedtünk, mint ahogyan általában egy bankban elvárható, de mégsem voltunk kihívóan közösségellenesek, mert kulturáltan nyilvánítottunk véleményt. Nem sértettük durván a közösség elvárásait.
A Bírónő megállapította azt is, hogy a gyertyagyújtás, szavalás, felszólalások nem voltak objektíve alkalmasak arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsenek.
A Bírónő részletesen elemezte a vonatkozó törvényeket, és alkotmánybírósági határozatokat. Kimondta, hogy a vélemény kinyilvánítást kötelességgel és felelősséggel lehet gyakorolni.
Nem csak jelen ügyre, de a jövőre nézve is kaptunk útmutatást: - A véleménynyilvánítás csak akkor korlátozható, ha a véleménynyilvánítással okozott sérelem különösen súlyos. Vagyis a bankok ebben a társadalmi helyzetben tűrni kötelesek, hogy az emberek kritikával illetik őket.

Hiszem, hogy nagy dolog történt 2016. március 10-én.

A végzés kihirdetéséről a videó itt nézhető meg: 

Természetesen amint írásban is rendelkezésünkre áll, közzé tesszük. Minden, szavát bátran felemelő embernek szüksége lehet rá.

Az ítélethirdetés után megtartott sajtótájékoztató ezen a videón látható:

A feljelentést így köszöntük meg a bankfiókban (Hiszen szabad véleményt nyilvánítani):

Volt már korábban a Ráckevei Járásbíróságon hasonlóan előremutató bátor ítélet Dr. Barnóczki Péter által. Az ítélethirdetés itt tekinthető meg:  

Dr. Barnóczki Péter bíró magas szakmai színvonalú végzést hozott.
Kimondta, hogy Golcs Ferdinándné, Golcs Ferdinánd és Póka László nem követhették el a garázdaság szabálysértést azzal, hogy véleményt nyilvánítottak.

A Sárgapólósok folytatják. Egészen addig, amíg a kárainkat megtérítik.

Így üzentünk a hatalomnak a tárgyaláson:

Sem a birtokvédelem, sem különböző eljárások nem alkalmasak arra, hogy a véleménynyilvánításokat meggátolják. Természetesen van megoldás arra, hogy megszűnjenek a bankokban, hivatalokban történő véleménynyilvánítások.
- Üzenjük az első számú uzsorásnak, hazaáruló politikusoknak, megvett főbíróknak, hogy egyetlen módon lehet megszüntetni azt, hogy a bátor kifosztottak egyre hangosabban szót emeljenek:
- Ha megfizetik az okozott károkat.
- Ha abbahagyják az emberek kifosztását.

<< Vissza az előző oldalra