A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


SeVizások! Sárgapólós szimpatizánsok! – Kinek van lehetősége szerkeszteni a honlapunkat?

SeVizások! Sárgapólós szimpatizánsok! – Kinek van lehetősége szerkeszteni a honlapunkat?

Választanunk kellett, hogy a cselekvés legyen a hangsúlyosabb, vagy a cselekvésekről történő tudósítások színvonala. Mi a cselekvést választottuk.

Így kicsit lentebb adtunk a tudósítások minőségéből és mennyiségéből is.
Cikk: Póka László

 

Hiszünk az alábbi idézetben:
„Soha ne kételkedj abban, hogy egy mély gondolatokkal rendelkező, felelősségteljes kis csoport képes megváltoztatni a világot, hiszen ez az egyetlen módja a világ megváltoztatásának!” (Margaret Mead)

Az igazán szemfülesek bizonyára észrevették, hogy egy ideje nem tettünk ki új bejegyzést a Nem adom a házamat mozgalom weboldalára.

Ennek egyszerűen az az oka, hogy nagyon sok akció volt, és van. Már nem jut időnk a honlap szerkesztésére.
Minden velünk történő eseményről, megmozdulásról a 2013-as indulás óta beszámolunk a facebook oldalunkon.

Az Ellenállás Youtube csatornán 2015. januárja óta követhetitek a velünk történteket. Eddig 961 videót töltöttünk fel a SeVizás ellenállással kapcsolatban. A csatornára 724-en iratkoztak fel. Az akcióinkat eddig csak erről a csatornáról 756 101-en tekintették meg. Itt közvetítjük élőben a mozgalmi találkozóinkat is.
Az Ellenállás csatorna itt érhető el.

2015 előtti események felvételei leginkább két csatornán voltak követhetők:

1. Mozdulj Magyarország Összefogás csatorna: MMO19440319
Itt is sok izgalmas akció felvétele tekinthető meg még most is. Aki kíváncsi az „őstörténetre”, az biztosan talál érdekes videókat. Szép idők voltak ezek is.

2. Póka László Youtube csatornája.

A kezdetek itt követhetők. Már az első videonk is 1 000 fölötti nézettséggel rendelkezett.

Nem is tettszett a szopjonbanknak. Az egyik levelükben ki is kérték magunknak, hogy miért gyújtogatjuk a bankjukat.


Az igazán nagy durranást a 2. videónk hozta.


Kevesen tudják, hogy az ezen a felvételen megörökített, és egyben a mozgalom elindulását okozó események ötlete egy kislétszámú, és igen szánalmasra sikeredett tüntetésről hazafelé úton született meg. Már akkor éreztük, hogy az akkori devizás felhajtás egy politikai cirkusz része. Mi tenni is akartunk.

Ezt a videót akkor nagyon hamar közel húszezer ember látta. Sokaknak tetszett.
De ami most is érthetetlen számomra, hogy azóta is alig páran merték felvállalni azt a fajta elköteleződést az ügy iránt, hogy kitegye a házára, hogy „Nem adom!”
Tudom, hogy a barátok, rokonok, szomszédok előtt nem könnyű olyant tenni, amiből nem néz ki jól kihátrálni. Könnyebb a neten, vagy nagy tereken hőzöngeni. Az olyan arctalan.
Csak súgom a bizonytalankodóknak, hogy az is izgalmas érzés, amikor látod, hogy az utcán megállnak az emberek pár méterre a háztól, és megbeszélik, hogy mit láttak kiírva.

Még a mai napig is vannak ilyenek. Pedig már négy év eltelt. Lehet, hogy ma már másról beszélnek, mint négy éve. Akkor talán sokan arra fogadtak, hogy hamar elveszítjük a házunkat. Ma meg már talán az a téma, hogy „lehet, hogy ezeknek a Pókáéknak volt igaza?”
Hiszem, hogy győzelem csak akkor lesz, amikor nem csak szavakban köteleződnek el sokan, hanem tettekben is.

Rendszeresen küldünk hírlevelet azoknak, akik ezt szeretnék. Feliratkozást egy íméllel lehet kérni, név, telefonszám, ímélcím, a lakhely városának megküldésével, és hírlevélre való feliratkozás megjelölésével. (Név ímélcím elengedhetetlen.) Feliratkozás.

Szintén rendszeresen küldünk az eseményeinkről sajtó értesítéseket a folyamatosan bővülő sajtó értesítési listánkra. Ennek mostanában nem sok értelme van, mer a sajtó inkább a politikai cirkuszolókat részesíti előnyben. A valós problémával szemben fellépőkről csak akkor tudósít, ha olyant tesznek, amit már nem tudnak megkerülni.

Térjünk vissza az eredeti gondolathoz.
Ezzel az írással egy időre lezárjuk a honlapunkon a bejegyzések sorát a fentebb jelzett okok miatt.
Vagy rendeszeresen tudunk információkat kitenni, vagy marad a facebook, az Ellenállás csatorna, a hírlevél és a sajtó értesítés.

Viszont ha valaki felelősséggel tudná vállani, hogy hetente legalább egy alkalommal rendszeresen ír egy színvonalas cikket a Sárgapólósokkal történtekről, illetve a jelentősebb eseményekről külön, akkor újból indítanánk a bejegyzéseket.
Addig marad a honlapunk nosztalgiázásra, az alapvetéseink kifejezésére, és arra, hogy aki kapcsolatba szeretne kerülni velünk, a főoldal alján kitöltse a kérdőívet.
A honlapunk főoldalán megtalálható a munkamenetünk leírása, és a SeVizás megoldási javaslatunk is. Ez utóbbin már több politikus is meglepődött. Megcáfolni nem tudták, de nem is láttuk azóta őket.

Javasoljuk, hogy minél többen értsék meg az alábbi gondolatokat:
"Sok ember csak arra vár, hogy Martin Luther King vagy Mahatma Gandhi visszajöjjön. - De ők már eltávoztak. Csak mi vagyunk. Rajtunk múlik. Rajtad Múlik." (Marian Wright Edelman)

HAjrá!

<< Vissza az előző oldalra