A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


SeVizás véleménynyilvánítás a bankárkonferencián – Odacsaptunk! Csapjunk oda! Még! Még! Még!...

SeVizás véleménynyilvánítás a bankárkonferencián – Odacsaptunk! Csapjunk oda! Még! Még! Még!...

Csupán néhány órája történt, de máris tele a sajtó azzal, hogy néhány bátor ember ismét bement az oroszlán (igaz már fogatlan) barlangjába.

Azt látjuk, hogy rekedten bömbölni és karmolni még tud a fenevad. Sebeket ejt, de ezeket a sebeket a szabadság, a szabadulás érdekében többen vállaljuk. Sajnos sokan még most is rettegnek, vagy másokra várnak.

Cikk: Póka László

Rövid bejegyzéssel emlékezünk a Sárgapólósok eddigi legütősebb akciójáról. Erről utólag sem kell sokat beszélni. Lentebb található néhány sajtó anyag bejegyzésekkel. Ezek, és a hivatkozásuk alatt elérhető hozzászólások mindent elmondanak az eseményekről.

Néhány saját gondolat:
Tegnap délelőtt átváltoztatta a bíróság az egy évvel ezelőtti bankárkonferencia okán rendezett véleménynyilvánításon begyűjtött 75 000 Ft –os büntetését Póka Lászlónak 15 nap elzárásra. Nem sokat bánkódtunk ezen.
Ebédre már ott is voltunk az idei, 10. bankárkonferencia helyszínén, és gyors véleménynyilvánításba kezdtünk.
Ahogy ez szokott lenni elvtelenül ránk támadtak. Korlátozták a személyi szabadságunkat, és korlátozni próbálták a véleménynyilvánításhoz való jogunkat.
Mi nem azok vagyunk, akik ezt hagyják. Mi akkor is Sárgapólósok vagyunk, amikor fehér felsőbe öltözünk.

Remek csapatmunka volt.  Természetesen ez a véleménynyilvánítás sem lehetett volna ilyen eredményes a kevésbé hangos, de a háttérben hatalmas munkát végző Sárgapólósok nélkül. Ők azok, akik nem szerepeltek a híradásokban, és kevésbé látszanak a videókon. Minden elismerésem nekik is. Azoknak, akik ott voltak, és azoknak is, akik tegnap nem lehettek velünk. A rendszeres, áldozatos, kitartó cselekvésük által a bankárkonferenciás akció nem csak egy feldühödött SeVizás kifakadása volt. Ez az akció az előző megmozdulásokkal együtt megmutatta testközelből a kifosztóknak, hogy ha tovább folytatják a törvényhozás, és a bíróságok befolyásolását, továbbra is hazudoznak, akkor azon nyugati bankártársaik sorsára jutnak, akik már nem tudtak részt venni egy ilyen konferencián.

Meg kell fizetniük a pénzintézeteknek az általuk okozott károkat. Mi úgy számoltuk, hogy ez nagyságrendileg 20 000 Milliárd Forint. Igen, 20 000 000 000 000 Ft. Pontosan húszszor annyi, mint amit az elszámolásnál jóváírtak. (És ez egy szerény számítás)
Ahogyan Tilk László Géza (emléke velünk marad) gondolatai nyomán a Sárgapólósok hirdetik: Nem elég, hogy a lopott malac fülét és farkát visszaadták. Követeljük a malacot is, és annak a kárnak a megfizetését, amit azzal szenvedtünk el, hogy a malacunk nem volt nálunk.


Bankárkonferencia sajtó és bejegyzések

Ellenállás videói:

Bankárkonferencia teljes anyaga, és a rövid sajtótájékoztató

Az alább két videóban a teljes véleménynyilvánítást láthatjátok.
Néha elgondolkodom azon, hogy ha ilyen akciók mindennaposak lennének, akkor nyáron már a kártérítést számolhatnánk…
Aztán az is eszembe jut, hogy vajon ki meri bevállalni, hogy a valódi kifosztóknak mondja el a véleményét.
Van-e pár száz ember, akinek nagyobb a vágya, mint a félelme?
Vagy vannak-e páran, akik maguk is hajlandóak cselekedni, és nem politikusoktól, magukat vezérnek tartó személyektől várják a megoldást?

Ma a Sofitelben megmutattuk, hogy a határozott kiállás bármilyen akadályt legyőz.

A rendezvény szervezőjétől megtudtuk, hogy a végrehajtót nem kell beengedni. – Köszönjük.


Veres István fényképalbuma:
Remek nap volt. Ismét nagyot léptünk előre.
Akkor lesz rend, amikor egyre több ember fog határozottan kiállni.
A 15 nap sitt eltörpül a mai nap sikere mellett.
Győzelem felé cselekvéssel...
 

ATV: 
Öröm volt látni patai ledöbbent arcát közelről. Nem gondolta, hogy számonkérhetik egyszer.
Mindnek ez lesz a sorsa, és egyre határozottabban darálja be őket a SeVizahiteles ellenállás.
A többi bankár csak nézett. Sokak most szembesültek először azzal, hogy mit tettek.
Folytatjuk.


Hírtv rövid hír:
Nem értem, hogy mi van mostanában:

Egyre többször fordul elő, hogy sötét fölsőben lévő emberek megpróbálnak leteperni, vagy a véleménynyilvánításomat megakadályozni.
Eddig azt hitem, hogy ilyen akciókat csupán piCSányi verőlegényei hajtanak végre otp bankokban.
Ma kiderült, hogy már egy luxusszállodában sem lehet az ember biztonságban.
Az ember gyanútlanul véleményt nyilvánít, és máris nekiesnek erőszakosan.
Pár pillanat múlva meg barátságosan kísérnek a színpadhoz.
Ott meg mások állják utamat.
- Hallatlan, hogy már nyugodtan el sem lehet mondani a bakároknak, hogy mekkora mocskok voltak.
Alakul ez...
 

Hírtv híradó:
A Hírtv híradójában egész jó anyagot adtak le rólunk. A videó megmutatja azon SeVizások útját, akik valóban változást akarnak. A többiek nem tudom, mit akarnak.

„Jogszerű véleménynyilvánítás folyik itt éppen. Halihó, bankárok! A következőről van szó: a következő programpont az, amikor arról beszélünk, hogy hogy fosztottátok ki a devizahiteleseket” – mondta Póka László.

A moderátor szünetet rendelt el a közjáték láttán. Póka László hosszas unszolás után volt hajlandó távozni a konferenciáról, amelyen a magyar bankvilág színe-java részt vett.

- Igen ott volt a kifosztók színe java. Patai farkasszemet nézett velünk, de nagyon hamar kihúzta a belét. Találkoztunk Becseivel és a raffinált bank vezérével is.
A többség bent maradt a teremben. Érdekelte őket, hogy hány ember halt meg miattuk.
Természetesen lesznek később videók az egész akcióról.
 

Hírtv kommentár nélkül videójához néhány gondolat:
Remek csapatmunka volt.  Természetesen ez a véleménynyilvánítás sem lehetett volna ilyen eredményes a kevésbé hangos, de a háttérben hatalmas munkát végző Sárgapólósok nélkül. Ők azok, akik nem szerepeltek a híradásokban, és kevésbé látszanak a videókon. Minden elismerésem nekik is. Azoknak, akik ott voltak, és azoknak is, akik tegnap nem lehettek velünk, de a rendszeres, áldozatos, kitartó cselekvésük által a bankárkonferenciás akció nem csak egy feldühödött SeVizás kifakadása volt. Ez az előző megmozdulásokkal együtt megmutatta testközelből a kifosztóknak, hogy ha tovább folytatják a törvényhozás, és a bíróságok befolyásolását, továbbra is hazudoznak, akkor azon nyugati bankártársaik sorsára jutnak, akik már nem tudtak részt venni egy ilyen konferencián.
Meg kell fizetniük a pénzintézeteknek az általuk okozott károkat. Mi úgy számoltuk, hogy ez nagyságrendileg 20 000 Milliárd Forint. Igen, 20 000 000 000 000 Ft. Pontosan húszszor annyi, mint amit az elszámolásnál jóváírtak. (És ez egy szerény számítás)
Ahogyan Tilk László Géza (emléke velünk marad) gondolatai nyomán a Sárgapólósok hirdetik: Nem elég, hogy a lopott malac fülét és farkát visszaadták. Követeljük a malacot is, és annak a kárnak a megfizetését, amit azzal szenvedtünk el, hogy a malacunk nem volt nálunk.


 

<< Vissza az előző oldalra