A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


Mozgalmi találkozó Póka Laciéknál 2014. 12. 16

Mozgalmi találkozó Póka Laciéknál

2014. 12. 16.

A mai találkozóra is rengeteg megbeszélni valót terveztünk. Az első napirendi pont Ilonka tanúkénti meghallgatása volt. Egyhangúlag az volt a vélemény, hogy a feljelentés nem tényszerű, valótlan állításokat tartalmaz, valamennyi pontjában kifogásolható. A csapat meghívásra érkezett az irodaházba, ott rendbontást nem követett el, a rendőrség részéről felszólítás nem történt, a rendőri intézkedés nem volt indokolt. Az eljárás jogszerűtlen volt, a videót nem mutatták meg, így nem bizonyított, hogy valójában mi történt a helyszínen. Kíváncsian várjuk a határozatot!
Zsuzsi egy karácsonyi meglepetéssel készült a mai estére. „Nem halat adok, hanem megtanítalak benneteket horgászni.” Mondta. Majd röviden felvázolta ajánlatát. A FOREX kereskedés által elérhető jövedelem a ráfordított idő és a befektetés mértékéhez viszonyítva elég jelentős, és az eléréséhez vezető út megtanulható.
A forintosítási törvénnyel kapcsolatban egy igen fontos gondolatot osztott meg Póka Laci egy hír kapcsán, amely az Orosz országban történt jegybanki alapkamat emelésről számol be. Bizony gondolnunk kel arra is, hogy a forintosítás után rövid időn belül nálunk is megtörténhet hasonló mértékű alapkamat emelés, ami a hitelek kamatainak megugrását eredményezi. Így a törlesztő részletek egy enyhe csökkentés után ismét az egekbe szöknek, és ugyanott fogunk tartani, mint jelenleg.
Megújult a honlapunk! Hálás köszönetünk ezért Vilinek, aki meglepett minket ezzel a nagyszerű munkával. Sikerült a költséges extra szolgáltatások igénybe vétele nélkül dinamikussá tenni a honlapot. Krisztián javasolt egy megoldást a tárhely növelésének módjára, és vállalta, hogy segíteni fog Vilinek a kidolgozásában. Érdemes ellátogatni az oldalra: nemadomahazamat.hu.
A körlevélben elküldött kérdőívre nagyon érdekes válaszok érkeztek, sok információval szolgáltak. Ki hogyan és miért került kapcsolatba a mozgalommal, miért nem fizeti a hitelét. De ennek kapcsán egy megállapítást is tett Póka Laci, ami akár szállóigévé is válhatna: a demokrácia csak akkor működik, ha a közösség tagjai aktívak. A passzívak törvényszerűen háttérbe szorulnak.
  András beszámolt nekünk, hogy Dunavarsányban milyen harcias csapat gyűlt össze a Bóna Zoltán házánál tartott demonstráción. Javasolta, hogy ismételjük meg az akciót, és hogy másutt ezt kell tenni, mert nagyon hatásos. Bóna Zoltán reakciójának hatására Andrásnál a tüntetés óta már több ellenőrzés is volt, ami egyértelmű jele, hogy nehezményezi, hogy a tyúkszemére léptek.
A december 19-re tervezett Zsinóros tüntetéssel kapcsolatban Laci elmondta a véleményét, és ismertette a levélváltások eredményét. Miután a Nem adom a házamat mozgalom már nyár óta tervezi ezt a demonstrációt, mi tartjuk magunkat eredeti elképzeléseinkhez. Három helyszín már kiesett – miután a bíróság is elutasította azokat – de a többit a terv szerint meglátogatjuk. Reggel 9 órakor gyülekezünk a Nyugati téren a felüljáró alatt.
A szünetben még megbeszéltük a 29-i óév búcsúztató néhány részletét. Egy jó közös bulit tervezünk, mert az évek óta tartó harcok után ennyi kikapcsolódás igazán ránk fér.
Ezt követően Györgyikét köszöntöttük születésnapja alkalmából. Nagyon örült a bömbivel díszített tortának, amit természetesen igen rövid idő alatt elpusztítottunk.
Sugi egy hatalmas ötlettel állt elő… Neki is láttunk a megvalósításnak. Mindenki lázas igyekezettel dolgozott, szorgos kezek vágták, ragasztották és spulnizták…
Január 16-án álarcos demonstrációt tartunk, mely görbetükör lesz a bankároknak „Ha én bankár volnék, így tüntetnék” címmel. A január 6-i találkozón elkészítjük a maszkokat.
Szó esett arról is, hogy a végrehajtók elleni fellépések feltűnő módon sűrűsödnek. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a FIDESZ rá akarja tenni a kezét a végrehajtásra is, hiszen jól jövedelmező.
Dr Léhmann György által szerkesztett levélminta alapján mindenki írja meg a bankjának, hogy miért nem fizet, és mennyi kártérítést követel. Ez egy nagyon fontos lépés a jelenlegi helyzetben.

Készítette: Varga Magdi

<< Vissza az előző oldalra