A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


Mozgalmi találkozó jegyzőkönyv (2014/10/21)

Nem Adom a Házam Mozgalom - Mozgalmi találkozó
Jegyzőkönyv

Készült: Érd, 2014.10.21. 18.00

1.      Bemutatkozott Uhrin Imre, aki újonnan csatlakozott a mozgalomhoz. Hiteléről mesélt nekünk, melyben a hiteltartozása folyamatosan nőtt a törlesztések ellenére. Bírósághoz fordult, elsőfokon részben pert nyert. Másodfokú tárgyalását elhalasztották.
Mikor felvette a hitelét, gondosan utánajárt mindennek. Életbiztosítással kombinált hitele van az Allianznál. Az ügyintézők azt állították, hogy az árfolyam nem fog „elszállni”, mert az Allianz brókercége folyamatosan figyeli az árfolyamot.
Véleménye szerint az árfolyam ilyen mértékű emelkedéséhez a Fidesz kormány politikája is hozzájárult. (3x shortolták a Forintot). Ha eltörölnék a hiteleket, gazdasági fellendülés lehetne. A pártok feketepénzeinek és a bennfentes tőzsdei kereskedelemnek az összefüggéseiről is beszélt.
2.      Az Igazságszolgáltatás Napja a Bíróságon – 2014.10.21.
Nagyon jól sikerült és hasznos volt a bírósági látogatás. Megtudtuk, hogy bárki bemehet a Bíróságra és a saját ügyével kapcsolatban információt, jogi tájékoztatást kérhet, betekinthet az iratokba. Jó hír, hogy a bírók még mindig szeretnének igazságot szolgáltatni.
3.      Laci befizette a közmunka kiváltására vonatkozó pénzt.
4.      A csapat spontán ötlettől vezérelve gesztenyét szeretett volna szedni a Laura utcában. (A gesztenye nagyon jó biomosószer J) Véletlenül volt mindenkinél egy-két plakát is. Az utcából elindulva egy eszement nő majdnem nekihajtott Laciék kocsijának, de szerencsére az utolsó pillanatban sikerült elrántani a kormányt.
5.      A Google Street View-n látszik a bankplakátolási akciónk! Minél többször osszátok meg, amíg lehet!
6.      2014. október 17-i akció remekül alakult. Nagyon jó, hogy az indulás a Ferdinánd hídról történt. Valószínűleg többször már ezt nem tudjuk eljátszani. Nem is akarjuk, mert nem az a cél, hogy szívassuk az embereket, hanem a figyelemfelhívás, és a szólásszabadság jogának életben tartása. Nagyon sok rendőr, nyomozó, volt jelen. A Kúria előtt még nem engedélyezték a demonstrációt. Valószínűleg a Kúria elnökével még nem mert szembemenni a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság…
Ha helybenhagyja az Alkotmánybíróság a beadott bejelentést, akkor 24 óra múlva lehet menni a Kúria elé demonstrálni.
Kriszta és Sugi vitték végig a folyamatot, a bejelentést, a sok hercehurcát. Nagyon sok dolguk volt. Az ilyen jogi dolgokban ma Magyarországon a TASZ a legjáratosabb. (Társaság a Szabadságjogokért.)
7.      A Cinege úti feloszlatást sajnos első- és másodfokon is elbuktuk, de még az Alkotmánybíróságon van az ügy. Ha kell, megyünk Brüsszelig, az Európai Bíróságra.
Orbánt már nagyon idegesítette a Cinege úti jelenlétünk. Ahol lehet, a magyar és külföldi titkosszolgálat hátráltat minket, a beadott anyagokat.
8.      A szeptemberi Hídlezáráson szerencsére a média jelen volt. Az Origó jól tudósított. A Hír24 csak rövid tudósítást adott le. Hír TV-től helyreigazítást kell kérni. Egyébként 12 országban adták le a tudósítást!
9.      Nagyon fontos, hogy minél több ember fényképezzen, videózzon az akciókon. Ha sajtótájékoztató van, mindenképp fel kell venni. Továbbá egy demonstráción ne lepődjünk meg, ha nyilatkoznunk kell, legyen kész beszédünk ilyen esetekre. Facebookos megosztásoknál mindig legyen saját szöveg.
10.   Az „eredeti állapot helyreállítását” sokan félreértelmezik. Ez tényleg az „eredeti” állapot helyreállítását jelenti! Kártérítéssel együtt!
11.   „Ne nyugtatót szedj, hanem pálinkát!” J
12.   „Ha emelt fővel tudomásul veszed a legrosszabbat, utána már csak jobb jöhet.”
13.   Chemtrail tüntetés október 20-án szombaton 14.00-kor. Az Arany János utcától indul a séta.
A devizahitel után ez a következő fontos ügy, amiért ki kellene állni.
Sokat nem tudunk biztosan a chemtrailről, de az biztos, hogy nekünk nem tesz jót, mert akkor már elmondták volna, mi folyik itt.. A légkörbe sok „nehézfém” kerül be: báruim, aluminium, stroncium. A chemtraillel befolyásolják az éghajlatot és az időjárást.
Sokszor megfigyelhető, hogy a csíkozás utáni napokban esik, ennyi ideig tart kb., míg leér a talajra a permet.
Sugi a saját oldalán nemrég megosztott egy hosszabb videót a Facebookon, akit érdekel, annak ajánlott megnézni. Tudósok beszélnek a témáról.
Chemtrailt HAARP rendszerrel kombinálják, továbbá az államok sakkban tartására is használják. Nagyobb távcsővel talán meg lehetne nézni a gépeket.
Elgondolkodtató, miért ebben a magasságban permeteznek: itt nincs kondenzcsík, hiszen ha lenne, akkor 2 csíkot látnánk….
14.   A foci szurkolóknak és nekünk egy közös ellenségünk van: Csányi J
Nem szeretnénk, ha a mozgalmat összemosnák a romboló szurkolókkal.
„A szurkolók még mindig aranyosabbak, mint a tiltakozó devizahitelesek.” J mondta Csányi.
Feltehetőleg azért, mert nem számít, hogy a fociszurkolók tönkretesznek bármit, a metrót, de a privát szférájukat ezzel nem zavarják meg. Bezzeg mi elmegyünk a lakásukhoz is!
15.   Demeter Tamás nemtartozunk.hu weboldalát és azon belül az összegzést érdemes megnézni. Kamatfizetés a semmire.
16.   Banknak ne írj alá semmit, csak a panaszlevelet! Terjesszétek a felhívást!
17.   Ma este megnéztük a Még nem elég! videót. Zsóka nagyon sokat dolgozott vele.
Kicsit még igazítunk rajta, és megjelenítjük ez a közel két évet.
18.   November 20-ra tervben van egy szimpátia tüntetés azokért, akiket csesztetnek a devizahitelesek melletti kiállásuk miatt.
19.   Jó lenne megszerezni Trócsányi valódi címét, ahol ténylegesen lakik. Demót lehetne tartani. Kis hazaárulózás, akasztófázás belefér. J Jövő hét pénteken lehetne.
20.   Jó hír, hogy már vannak perek és ítéletek is végrehajtók ellen.
21.   Még sok újabb akcióról ötleteltünk. Majd látjátok, vagy vegyetek részt benne.


A jegyzőkönyvet készítette: Bartha Edina

<< Vissza az előző oldalra