A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


Mozgalmi találkozó jegyzőkönyv (2014/10/16)

készült:  2014.10.16.

1.napirendi pont.
Tatár Józsit üdvözöljük a Mozgalmi találkozónkon !
Kapott szót is és biztatott minket a további harcos kiállásra.
2.napirendi pont.
Az internetes megosztásokról volt szó, Naponta ha tehetjük többször osszuk meg az érdekes cikkeket, videókat, illetve mindig Írjunk hozzá hogy felkeltsük az érdeklődést !
3.napirendi pont
Laci arról beszélt hogy mindenki rázódjon bele az ügyintézésbe a mostani ÁtHídAló megoldás? - Véglegeset akarunk! elnevezésű demót Sugi és Kriszti intézte a rendőrségen. (következő november 20.-án lesz)
4.napirendi pont
A vasárnapi Krisztina Hotelben tartandó összejövetelről volt szó.
Javaslat volt még egy ügyeleti szinten működő jogász tanácsadásról, segítségről, hogy a nyomásgyakorlásban részt vevők biztonságban legyenek.
Osszuk a ne fizess bankót a többi hiteles oldalon is !
Megbeszéltük még a közveszéllyel fenyegetést és a terror cselekmény fogalmát.
Ha valaki úgy gondolja, hogy jobban tudja csinálni nálunk nyugodtan álljon elő.
Ötleteink nekünk is vannak. Ha valaki tanácsokat szeretne osztani, őt csak úgy vesszük komolyan ha végig is viszi az ötletét. Toborozzon rá embereket, és ő menjen elöl.
5.napirendi pont
Az ellenállás leginkább virtuálisan folyik. Az információk főleg a fészbúk csoportokon keresztül jut el az emberekhez. HA sikerül a fősodrású médiában szerepelni, az nagyot lendít az ügyön, ha jók az üzenetek. Példaként említettük, hogy amikor Lacinak leadta a Hírtv a felszólalását, hogy ne fizessenek az emberek, sokan csatlakoztak csak azért mert a tv.-ben hallották és látták. Rettegnek is a bankárok.
6.napirendi pont.
Megállapítottuk a Seviza játszmában a játékvezető kilétét, aki nem más mint a kúria elnöke Darák Péter. Ezért leginkább a kúrián fogjuk keresni az igazságot. Nagyon úgy tűnik az eddig gyakorlat az volt hogy a bíróknak tilos volt a bankok helyett a károsultak javára dönteni még akkor is, ha az igazság így kívánta volna.
7.napirendi pont
Ötletteltünk a november 20-i rendezvénnyel kapcsolatban.
8.napirendi pont.
Gyakorolnunk kell a kommunikációt. Fontos, hogy sokan szólaljanak meg, hgoy ne csak egy arca legyen a mozgalomnak. Fontos, hogy pár mondatban megtudjuk indokolni miért vagyunk itt és mi a célunk vele ha egy demonstráción egy riporter interjút kérne. Nem lenne túl szerencsés ha egy rosszul sikerült mondatot rosszindulatúan kiforgatva felhasználnának a későbbiekben a Mozgalmunk lejáratására.
9.napirendi pont.
Egy korábbi riportból kiderült Csányi Sándor mit gondol rólunk. Azt mondta az Ultra szurkolók nagyon kedvesek a devizásokhoz képest! (Azóta megtaláltuk a cikket)
10.napirendi pont
Tatár Józsi arra biztatott mindenki próbálgassa a felszólalást ,mert nem lehet tudni mikor lesz rá szükségünk. Elmesélte hogy 2006 előtt ö sem gondolt arra hogy neki majd ilyen vonalon kell helytállnia.
11.napirendi pont.
Nyomatékosan kijelentjük mindenki saját magáért felel mi csak utat tudunk mutatni, helyette nem tudunk cselekedni,


A jegyzőkönyvet készítette: Kis Éva

<< Vissza az előző oldalra