A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


Mozgalmi találkozó jegyzőkönyv (2014/08/12)

2014. 08. 12. MOZGALMI TALÁLKOZÓ PÓKA LACIÉKNÁL

            Ez alkalommal is nagyszerű hangulatban telt a találkozó, sok hasznos információt osztottunk meg egymással, és megbeszéltük a soron következő rendezvények, akciók részleteit.
            Golcsné Marika elmondta, hogy közzétett egy bejelentést, hogy elmegy a bankba ügyet intézni. Amikor másnap bement a bankfiókba azt tapasztalta, hogy megerősített őrséggel várták. Pedig nem is demonstrálni ment, hanem valóban az ügyet elintézni. Póka Laci szavaival élve: így kell ezt csinálni!
            Laci közreadta a fotókat, amelyeket a házamra elhelyezett transzparensről és a kerítésen levő hirdetőtábláról készítettem. Arra bíztatott mindenkit, hogy hasonló feliratokkal jelezzék a külvilág felé az igazságot. Az arra járók figyelmét ez felkelti, és egyre szélesebb körben terjedhet el a valós tájékoztatás. A médiák ezt úgy sem teszik meg, tegyük meg mi!
            Az est fénypontja Hajagos Gyöngyi köszöntése volt, akit születésnapi tortával vártunk. Az ajándékok átadása után a pezsgődurrantás sem maradt el. Miután a finom tortát alaposan megkóstoltuk és leöblítettük a gyöngyöző pezsgővel, hozzáláttunk a munkához.
Jakab kezdeményezésével felvettük a kapcsolatot a Magyar Máltai Szeretet Szolgálattal. Bízunk benne, hogy jó együttműködés fog kialakulni, hiszen céljaink hasonlóak, és egymást erősítve könnyebben érhetjük el azokat.
Ugyancsak Jakab javasolta, hogy készítsünk egy törvény javaslatot, amelyben megfogalmazzuk, hogy a fennálló helyzet valós megoldását miképpen tudjuk elképzelni. Tekintettel arra, hogy ezek a hitelek visszafizethetetlenek, és mindez egy szándékos és előre megtervezett csalás sorozat eredménye, valódi megoldást csak a 2004 és 2010 között felvett hitelek teljes eltörlése eredményezhet. Ennek gazdaság élénkítő hatása rövid időn belül érezhető lenne. A kártalanításnak természetesen a már lezárult végrehajtásokra is ki kell terjednie.
Ezt követően megbeszéltük a soron következő rendezvények részleteit. Nem lehet mondani, hogy vesztegetjük az időt, van feladat bőven!
Augusztus 13-án, szerdán Balog István kezdeményezésére a végrehajtások valós leállításáért lesz demonstráció a Végrehajtói Kamara székháza előtt, mert a végrehajtók nagy része nem tartja be a törvényt, hanem megkerülve azt, tovább folytatja a rablást. A demonstráció után Laci ismét ellátogat a Fullánk utcába, hogy meggyőződjön róla, szabad-e Magyarországon egy magyar állampolgárnak egy közterületen sétálni! Izrael népirtó tevékenységét nem lehet eléggé elítélni! (Azóta kiderült, hogy másnak is ez jutott eszébe, de senki nem sétálhatott sem szabadon, sem ellenőrzéssel egy közterületen)
Augusztus 14-én, csütörtökön bejelentett demonstrációt tartunk Kőbányán a Tóvirág utcában a 10 órakor kezdődő kilakoltatás megakadályozása érdekében. A végrehajtást egy magán személy kérte, aki uzsorahitelt adott az adósnak a deviza kölcsöne végtörlesztéséhez. Az egész eljárás ezer sebből vérzik, nem hagyhatjuk, hogy véghez vigyék!
Augusztus 15-én, pénteken folytatjuk a nagy sikerű, jól bevált BÉKAMENETET: reggel 8 órától záróráig neveljük a bankokat a Deák térnél. Lesz zajkeltés, bank plakátolás, álarc, jelmez, és más egyéb. Hozzuk a formánkat most is, ezt megígérhetjük!
Augusztus 15-17 között (péntek-szombat-vasárnap) három napos rendezvény sorozat lesz Verőcén vásározás, színi előadások és más programok családoknak, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt. MAGYAR SZER a szeretet jegyében! A programsorozat keretében vasárnap 10-től 11 óráig a devizahitelek kérdéseiről lesz szó, amelyben többek között Póka Lacit és Dr Damm Andreát is meghallgathatják az érdeklődők.
Augusztus 21-én, csütörtökön ismét mozgalmi találkozó lesz. Ezúttal Kollár Krisztinél, Szigethalmon. Itt pontosítjuk majd a hónap hátralevő időszakára a találkozók és rendezvények részleteit. a
Augusztus 26-án találkozó Golcs Marikáéknál Dunaharasztiban
Augusztus 29-én egész napos autós vonulás, a bankvezérek meglátogatása és a banki alkalmazottak megajándékozása. (Ezt közben későbbre halasztjuk a szervezés bonyolultsága miatt)
Augusztus 24-én, vasárnap folytatódik az ügyvédekkel megkezdett zártkörű beszélgetés sorozat.
Addig is mindenki végezzen számításokat, és készítsen listát a bankok által okozott kárairól, hogy ezt bármikor le tudjuk tenni az asztalra, ha megérik rá a helyzet. Továbbra is várunk ötleteket és javaslatokat bank plakátok, transzparensek, egyéb figyelem felhívó dolgok elkészítéséhez, vagy bármihez, ami ügyünket előbbre viheti.
Senki ne feledkezzen meg arról, hogy a banki ügyintézők mindaddig hazaárulónak tekintendők, amíg nem állnak a kifosztottak mellé, és nem mondják el, hogy nem volt megfelelő a tájékoztatás a kockázatok tekintetében. Nem kell az elbocsátástól tartaniuk, mert az igazság feltárása nekik is előnyükre szolgál.
A közelgő őszi önkormányzati választások előszelei már érezhetőek, egyes pártok már megkezdték a kampány tevékenységüket. Ezzel kapcsolatban Frici elmondta, hogy körzetében milyen forradalmi változásokat szeretnének véghez vinni. Megkísérelnek a képviselő jelöltekkel aláíratni egy TÁRSADALMI SZERZŐDÉST, amelyben garanciát vállalnak arra, hogy bejutásuk esetén a választóikat fogják képviselni, és hozzájárulnak a visszahívhatósághoz. A részvételi demokrácia megvalósítása érdekében ne csak a kampány idején találkozzanak a választóikkal, hanem azt követően is legyen folyamatos kapcsolat tartás.
A találkozó végén leszedtük a terített asztalról a megmaradt süteményeket és gyümölcsöket. Köszönet érte mindenkinek, aki hozzájárult, hogy ismét volt mivel megtölteni asztalunkat. Ez után egy laza esti sétára indult a csapat….

A jegyzőkönyvet írta: Varga Magdolna

<< Vissza az előző oldalra