A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


Még szólíthattok "terroristának"

Még szólíthattok "terroristának"

Legalábbis június 2-áig mindenképpen, hiszen addig él a gyanúsítás. Akkor folytatódik a a tárgyalás.

A magam részéről köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek.
Ezen kívül nagyon örülök annak, hogy ilyen sok ember számára fontos, a szólás szabadsága, vagy legalább annak lehetősége.
Én azt javaslom mindenkinek, hogy ha már vívjuk a szólás szabadságának lehetőségét, akkor éljenek vele.
Minél többen, minél többször, minél határozottabban álljanak ki az igazukért.
Ki gondolja úgy, hogy folytatjuk?
Ki gondolja úgy, hogy akkor is folytatjuk együtt, ha annak a lehetősége is fennáll, hogy Te fogsz ott állni a bíróság előtt?
Ki gondolja úgy, hogy tudatosan elkezdi keresni a lehetőségét annak, hogy olyant mondjon, vagy tegyen, amiért a hatalom bíróság elé akarja küldeni?
Ki gondolja komolyan az ellenállást, amikor azt mondja, hogy "Nem hagyjuk"?
Ki gondolja komolyan, hogy tenni is hajlandó érte, amikor azt mondja, hogy "Igazságot akarunk"?
Szerintem ebben a videóban minden fontos benne van, amit a tárgyalásról érdemes tudni azoknak, akik nem voltak ott.
Aki ott volt, azok mindent tudnak.

https://www.youtube.com/watch?v=QFiglHJs-XM

Itt az MTI hírét láthatjátok: (elég sok hírportál átvette)

MTI hír
DEVIZAHITELTÜNTETÉSTERRORFENYEGETÉS
Terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettével vádolja az ügyészség Póka Lászlót, a Nem Adom a Házamat Mozgalom alapítóját. A büntetőper pénteken kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken.
A vádirat szerint a devizahitelesek tüntetéseiről ismert férfi 2013 augusztusában és szeptemberében Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében, egy a Youtube-ra feltöltött videóüzenetben és Facebook-bejegyzésekben bankok felgyújtására utalt, illetve kilátásba helyezte, hogy kalapáccsal bezúzza egy bank kirakatát.
Az ügyész felidézte, hogy a vádlott 2013. augusztus 22-én levelet írt Répássy Róbert igazságügyi államtitkárnak, amelyhez csatolt egy Orbán Viktornak címzett dokumentumot is. Ezekben hangsúlyozta, hogy az utcai demonstrációkkal nyomást akarnak gyakorolni a politikai döntéshozókra a devizahitelek eltörlése, a végrehajtási eljárások leállítása és a hitelesek kártalanítása érdekében, valamint emlékeztette a miniszterelnököt arra, hogy Görögországban már gyújtottak fel bankokat. A levélben azt is jelezte, Magyarországon is idáig fajulhatnak az indulatok, és lát esélyt arra, hogy ő maga tesz ilyet.
Az ügyészség szintén terrorfenyegetésként értékelt egy videóüzenetet, amelyet 2013. szeptember 13-án töltöttek fel a Youtube-ra, Ebben az Orbán Viktor budapesti háza előtt demonstráló Póka László bejelenti, hogy szeptember 17-én tiltakozásképpen kalapáccsal bezúzza egy bank kirakatát Budapesten, az Oktogonon. Ezt megismételte facebookos bejegyzésekben is.
Erre végül nem kerülhetett sor, mert a vádlottat szeptember 16-án őrizetbe vették a rendőrök.
Póka László nem tett vallomást, de kérdésekre válaszolva azt mondta, nem érzi magát bűnösnek és visszautasította a vádat. A bankok felgyújtását csak kérdésként fogalmazta meg, a portál bezúzását nem gondolta komolyan, mindezt csupán "jelképnek", figyelemfelkeltésnek szánta - közölte. Kijelentéseit a teljes társadalmi környezetbe ágyazva lehet csak értékelni - jelentette ki, ennek érzékeltetésére pedig videókat és cikkeket adott át a bíróságnak.
Póka László védője szintén úgy nyilatkozott, hogy a vád kevés bizonyítékot tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a vádlott tevékenysége alkalmas volt-e a köznyugalom megzavarására, félelemkeltésre.
A tárgyalás június 2-án folytatódik.
MTIBelföld
2015.04.10 14:45


Hírtv Így tudósított:
http://mno.hu/ahirtvhirei/birosag-elott-a-terrorizmus-gyanujaval-vadolt-poka-laszlo-1281255

<< Vissza az előző oldalra