A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


Különleges demó volt „A békák újra támadnak – Kerüljön győztes pozícióba!”

Különleges demó volt „A békák újra támadnak – Kerüljön győztes pozícióba!”

Jó ötlet volt elővenni a Nefizess – Békamenet jelmezeket.

Ez a kihívóan színes megjelenés Pálosi Attilának köszönhetően jelentős hangerővel támogatva nagyon sok érdeklődőt vonzott. Közel húsz ember csatlakozott hozzánk az arra járók közül. Többen a plakátolásba is beleszálltak.  Az előző demóhoz hasonlóan több környéken lakó is lejött közénk. A Móricz Zsigmond körtéren lévő üzletek tulajdonosai, alkalmazottai közül is sokan kifejezték egyetértésüket.

Különleges volt a demó abból a szempontból is, hogy a szervezés jogi részét teljes egészében Krisztián és Judit végezték. Krisztián remekül vezette a megmozdulást. Nagyon sokan készültek jelmezzel, táblákkal, egyéb szemléltető eszközökkel. Többen voltak, akiket eddig leginkább a fészbúkról ismertünk, most mégis eljöttek közénk.

Annak is nagyon örültem, hogy minden eddiginél többen ragadtak mikrofont, és mondták el, hogy ezekre a disznóságokra csak határozott fellépéssel lehet válaszolni.
Voltak résztvevők az ország távoli részeiből is: Zalaegerszeg, Győr, Tata…

Megmutattuk, hogy izgalmas meglepetéseket tudunk okozni a határozott fellépésünkkel. A hatalom, de leginkább a bankárok katonái is megpróbálták kivillantani a fogukat, körmüket. Láttuk, és bízom benne, hogy egyre többen látják, hogy az az oroszlán, aminek a bajuszát rángatjuk, gyakorlatilag már fogatlan. Már csak karmolgat esetlenül. Ezek a karmolások, bár még néha fájnak, de már látszik, hogy elháríthatók. Leginkább, ha egyre többen bátorodnak fel egy kis bajusztépésre.

Természetesen azt a hagyományt is folytattuk, hogy demó után sajtótájékoztatót tartottunk valamilyen jeles helyszínen. Abban is különleges volt a tagnapi nap, hogy ezúttal nem csak nekem jutott eszembe mindez, hanem több autó indult el különböző útvonalakon a Cinege út, Laura út, Mártonhegyi út felé. (Orbán, PiCsányi, TróCsányi lakásaik) Most vettük észre először, hogy nem csak egy civilnek álcázott rendőrautó követi Póka Laci harci Opeljét, hanem minden harcosra jut egy - egy követő piros, fehér, kék autó. Volt bennük valami közös: Mindegyikben olyan vezetők ültek a volán mögött, akiket nem nagyon érdekelték a közlekedési szabályok. Pl a záróvonalak, kötelező haladási irányok, sebességhatárok, piros lámpák, sávváltás szabályai…
Ennek ellenére volt olyan, aki végül elveszítette a feladatát. Jó móka volt. Izgalmas jelenetek ezek. Lesz miről mesélni az unokáknak.

Végül sikerül  sajtótájékoztatót tartani az Uzsorásnál, majd hatalmas rendőri jelenléttel, és sorfal előtt Orbán háza közelében, majd TróCsányinál is.

Orbán házához végül kb. húsz ember keveredett. volt vagy tíz rendőrautó. Megállapítottuk, hogy nagyon be lehet tojva. A sajtótájékoztató anyaga, és részletes videó beszámoló később lesz látható. Addig legyen itt néhány videó, összefoglaló, és fényképalbum a történtekről:

Ne gondold..: https://www.youtube.com/watch?v=nJlSzuIObJY&feature=youtu.be
Néhány fotó Edinától: https://www.facebook.com/edina.bartha.5/posts/744541092325614
Rendőrautók Imrétől: https://www.facebook.com/imre.uhrin/posts/10204200487388703
Cinege úti rendőrterror Gyöngyitől: https://www.facebook.com/gyongyi.hajagos.7/posts/954744001223158
Narancskaszás szintén Gyöngyitől: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=954892381208320&set=a.568813636482865.1073741825.100000627006214&type=3&theater

<< Vissza az előző oldalra