A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


Bírósági tárgyalás, rendőri intézkedések, nagy balhé az otp-ben. – Néhány pillanatkép a Sárgapólósok egy napjából.

Bírósági tárgyalás, rendőri intézkedések, nagy balhé az otp-ben. – Néhány pillanatkép a Sárgapólósok egy napjából.

2016. április 7-én hosszú napjuk volt a Nem adom a házamat mozgalom aktivistáinak.

Bírósági tárgyalás, banki véleménynyilvánítások, közös filmnézés, mozgalmi találkozó.
Kicsit elfáradtunk, de nagyon élveztük.
Folytatjuk egészen addig, amíg meg nem fizetik a bankok az okozott károkat.

Cikk: Póka László


Szigetszentmiklóson balhé lett a "Túr de Frank"-ból.


A kh -ban, és a cib-ben már elfogadták, hogy "azért a víz az úr". Ezt először három éve mondtuk nekik. Kicsit lassan tanulnak, kellett több száz akció, rengeteg rendőrségi eljárás, több bírósági ítélet ahhoz, hogy megértsék.

De hát az otp, piCSányi bankja! - Az nem fér a bőrébe.
Előbb ki akartak zavarni. Utána az őr bezárta az ajtót. Mikor felhívtam a figyelmét, hogy tűzvédelmileg erősen aggályos, hogy az ügyfelekkel és Sárgapólósokkal teli ügyféltér ajtaját bezárja, és a kulcsot magához veszi, akkor ezt nem vette jó néven.

Egy idő után az ügyfelek egyre többen elkezdtek - mint a legtöbb akció közben - szimpatizálni a véleménynyilvánítókkal. Előkerültek a saját, bankos rémtörténeteik. Gratulációk, elismerő tekintetek, "sok sikert", "jól csinálják", "így tovább", "köszönjük, hogy nem hagyják magukat", „az egész mocskot el kellene takarítani” gesztusokkal kísérték az akciót.

20 perc körül kiderült, hogy az őr nem hiába toporgott az ajtóban, a fiókvezető, és több ügyintézős sem ült mindvégig eredménytelenül a telefonon.
Megjelentek a rendőrök. Aztán még jöttek páran. Talán még ennyi rendőr egyetlen „Túr de Frank” alkalmából sem jelent meg egy bankfiókban. Esetleg a besátorozás volt hasonló.
Az igazi meglepetés akkor történt, amikor a biztonsági őrt, és a banki alkalmazottakat kezdték igazoltatni. Nyilván a sárga pólósokat is de mi már ezen nem lepődünk meg, csupán a szokásos "mi az oka az igazoltatásnak?" gondolatkörben próbáljuk meg rávenni a törvények őreit a törvények betartására.

Miután a tervezett fél órát az intézkedés miatt jócskán túlléptük jött a nagy ledöbbenés a fiókvezető, és vezetői részére. A hatalmas hisztijük miatt kicsit több rendőr érkezett meg, mint azt ők tervezték. Szinte mindegyikük a bankfiókban volt.
Ekkorra már megérkeztek a többi bankban végző Sárgapólosok is. Bár nagyon igyekezett az őr hogy véleménynyilvánítók ne tudjanak bejutni a bankfiókba, de ez egy igen leleményes csapat.
Egyre kínosabb volt a saját maguk által alakított helyzet. Megismétlődtek a két évvel ezelőtti Nyugati téri jelentek, amiket Pityuval éltünk át. – A fiókvezető hangosan kiabálva, szaladgálva közölte, hogy a fiókot bezárja.
Tette ezt hiába, mert ebbe az időben már lejárt a magunk által meghosszabbított véleménynyilvánításra szánt idő is.
Elköszöntünk a még a bankban lévő ügyfelektől, alkalmazottaktól.
Felhívtuk a fiókvezető figyelmét, hogy mondja meg az uzsorásnak, hogy csak akkor lesz vége a véleménynyilvánításoknak, ha megfizetik az okozott károkat. Csak jelezzük, hogy a tegnapi mozgalmi talin résztvevők közel Egymilliárd Forintot számoltak össze.

A rendőrség meglepődött, hiszen ez volt az első ilyen akció Szigetszentmiklóson. Meg kell jegyezni, hogy ahhoz képest, hogy piCSányi csicskái mekkora balhét csaptak, derekasan álltak helyt. Én megértem, hogy új helyzet az amikor a bankok törvénytelen elvárásait nem lehet átvinni a kifosztottakon.

Az új szokást vezetünk be mostantól: Ahol rosszul bánnak a véleménynyilvánítókkal, oda hamarosan visszamegyünk. Így lesz ez április 12-én néhány budapesti bankban. – Izgalmas nap lesz.
És így lesz a szigetszentmiklósi otp-ben is. Erre május 4-én fog sor kerülni. Soha nem látott véleménynyilvánító akciót fogunk végrehajtani. Valami olyasmit, mint amit augusztusban az Oktogonon. Csak ez sokkal mókásabb, izgalmasabb, hosszabb, emlékezetesebb lesz.
Nem zárjuk ki, hogy lesz rendőri intézkedés.
Bízom benne, hogy addigra meglesz írásban is a felmentő végzés a gyertyagyújtós buliról.

Imre írása és képei itt tekinthetők meg.


A "Túr de Frank" bemutatkozott Ráckevén is.


Semmi pánik, legfeljebb kicsit meglepett bankárok. - Nem gondolták, hogy ott is lehet ilyen.
Remekül kezelte a rendőrség a helyzetet.
A kh és az otp kisebb vita után hívott rendőrt. A bb-ben hellyel, vízzel kínálták a véleménynyilvánítókat.
A Sárgapólósok ezt is elérték. - Szabad bankban véleményt nyilvánítani.
Te mikor kezded?
Neked mikor lesz rá időd, mikor lesz rá bátorságod?
Mi a Te jogosítványodat is megszereztük a sok bírósági végzéssel. A gyakorlatot, és a jogaid érvényesítését nem szerezhetjük meg helyetted. Neked kell tenned a saját szabadulásodért.
Csak megjegyzem, hogy senki nem vívhatja ki a te jogaidat helyetted. Még azok a nagyszájúak sem, akik ezt ígérik támogatásért cserébe.

Imre írása és képei itt érhetők el.


Egy tárgyalás, ahol az ügyész szégyelli magát. Nem kicsit, nagyon.


A bíró - úgy tűnik - érti a véleménynyilvánításhoz való jogot.
A védő Gaui Nagy Tamás - akinek ezúton is köszönjük a tőle megszokott határozott, és magas színvonalú védelmet - beleültette a hintába a vádlót, aki egy idő után elmondta, hogy ebből ő inkább kiszáll. Utána nem nagyon hallottuk a hangját.
Egy csapat, aki hősiesen végigülte a 3 és fél órás csatározást. - Megjegyzem, hogy nagyon sok erőt ad az a tudat, hogy ott ülnek mögötted az ország legbátrabb ellenállói.
Egy ügy, ami a magyar büntetőjog egyik legviccesebb eljárása.
Majd látjuk...
A felrótt esemény itt tekinthető meg:


Június 16-án folytatjuk. Jó móka lesz az is. Tanúkat hallgatunk meg.

Imre írása, és további képek itt tekinthetők meg.

Az akciókról videós összefoglaló pár nap múlva lesz elérhető.

<< Vissza az előző oldalra