A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


A bankszövetség főtitkára bekattant? Azt hiszi, hogy a gittegyletük az igazságszolgáltatás fölött áll? – Nem, nem így van, Levi!

A bankszövetség főtitkára bekattant? Azt hiszi, hogy a gittegyletük az igazságszolgáltatás fölött áll? – Nem, nem így van, Levi!

Eljutott hozzám a hír, hogy Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára úgy nyilatkozott, hogy Póka Lászlót börtönbe juttatja, a Nem adom a házamat mozgalom tagjainak, valamint a többi SeVizás ellenállónak elveszi a házát.
Cikk: Póka László

Természetesen erre valami módon mindenképpen szükséges válaszolni. Az egyik lépésünk az lesz, hogy szeptemberben meglátogatjuk a lakásán.

És hogy édesebb legyen a vére, előtte játszunk vele kicsit (vagy nagyot). A lenti nyílt levelet kapja.

Mielőtt a levelet olvasnánk, emlékezzünk arra, hogy nem ez az első fenyegetés, vagy alku ajánlat az irányunkban.
A legjelentősebb hasonló megkeresést 2013 szeptemberében kaptuk, amikor Orbán Viktor házánál táborozva azt követeltük, hogy azonnal állítsák le a végrehajtásokat, és a kilakoltatásokat.
Néhány nappal azután, hogy bejelentettük a három napos ott tartózkodás folytatását, odajött hozzám valaki azzal, hogy egy üzenetet hozott. Pontosan nem akarta megnevezni a feladót. A következő ajánlotta:
Hagyjuk abba a táborozást a miniszterelnök házánál, és akkor nekem, és esetleg másoknak is – de mindenképpen  egy nagyon szűk rétegnek - nagyon jó lesz.
Ha továbbra is maradunk, és ragaszkodunk a követeléshez, akkor nagyon megbánjuk.

- Hát nem hagytuk abba. Nem is bántam meg semmit. Sem kicsit, sem nagyon.
- De a végrehajtások, és kilakoltatások többnyire állnak.

Még arról is volt szó két évvel ezelőtt, hogy azon a héten, szombaton néhányan eljönnek hozzánk, és kicsit részletezik az ajánlatot.
Megüzentem, hogy bármilyen alku részünkről csupán akkor lehetséges, ha előbb leállítják a végrehajtásokat, és a kilakoltatásokat. A találkozó nem jött létre.
Viszont jó sok eljárást indítottak ellenünk. Megpróbáltak lejáratni. Ránk küldtek bomlasztókat, megalkuvókat, árulókat.
Küldtek olyanokat is, akik minden bizonnyal elfogadták az ajánlatot. Abbahagyták a valódi ellenállást, és kesze-kusza elméletekkel, és más megváltónak kikiáltott módszerekkel szédítik a védtelen károsultakat.

Mi még mindig itt vagyunk. Erősebbek vagyunk, mint bármikor. Már nem védekezünk, de támadunk szüntelen.
Biztos vagyok benne, hogy ezzel az állandó nyomással mi kényszerítjük alkura a patkányokat.

Viszont veled mi lesz, bizonytalankodó sorstársunk?
Hagyod magad újból, ideküldött megmondók által zavaros elméletekkel eltéríteni a tettektől?
Hagyod, hogy amíg várod a megmentést, erősödjenek a kifosztók?
Ráugrasz gumicsontokra, és azokon veszekedve fordulsz szembe azokkal, akikkel ugyanazt a cumit szopikázod?

Úgy gondolom, hogy igazi szabadulást csupán azok érnek el, akik valóban ellenállnak.

NeFizess! Perelj! Tiltakozz!

Vegyél részt a valódi ellenállásban, különben szép csendben azt veszed észre, hogy észre sem vetted, hogy kitettek az utcára.

Nyíl levél Kovács Leventének: titkarsag@bankszovetseg.hu

„Tárgy: Egyeztetés kezdeményezése börtönzésről, kilakoltatásról

Tisztelt Kovács Levente Úr!

Eljutott hozzám a híre annak, hogy Ön egy kisebb létszámú társaságban azzal hencegett, hogy engem, Póka Lászlót börtönbe juttat, és a Nem adom a házamat mozgalom tagjainak, valamint más SeVizás ellenállóknak mind el fogja venni a házát.

Javaslom, beszélgessünk erről egy kicsit. Kíváncsi vagyok, hogy Ön ezt pontosan hogyan gondolta.

Mennyire volt ez ijesztgetése beszélgetőpartnereinek, és mennyire mondatta ezeket Önnel a tehetetlen düh, vagy az a tudat, hogy már vesztettek, de a személyes kapcsolatokban még próbál magabiztosnak tűnni?
Érdekel, hogy Ön ezeket a szavakat még elhiszi-e, vagy tisztában van vele, hogy nem több ez, mint a látszat megmentésére tett gyenge kísérlet.
Vajon látja-e Ön, hogy szánalmas mindez annak fényében, hogy sorra nyerjük a bankár haverjai által indított szabálysértési, és büntetőeljárásokat a bíróságokon?
Észleli-e szavai súlytalanságát miután egyre több akciót hajtunk végre bankfiókokban, egyre több azon elszánt emberek száma, akik tudatosan vállalnak szabálysértéseket, miközben rohamosan nő a „NeFizess!” felhívást követők tábora?
Komolyan veszi-e Ön önmagát, amikor a bankok egyre kétségbeesettebben tesznek ajánlatokat az ügyfeleknek, hogy elkerüljék a pereket, a tömeges banki ügyintézéseket, a kártérítés kikövetelésének terjedését?

Nem, főtitkár úr, az ön szavait nem lehet komolyan venni. Szerintem ez már szánalmas. Én azt gondolom, hogy Ön már a többi kifosztó bankárral, hazaáruló politikussal együtt – mint egy fogatlan oroszlán – csupán rekedten bömbölni és karmolni próbál. Ez sem megy már hitelesen. Önöknek már semmi nem megy hitelesen.

Javaslom, hogy beszélgessünk erről, és a menthető látszatról. Egyszer gondolkodjon emberül, és legyen részese a kárenyhítésnek. Talán valahol még behúzhatnak Önnek is jelet a pozitív oldalra.

Legközelebbi alkalom, amikor tudunk a fentiekről beszélgetni, az augusztus 17-én lesz az Oktogonon. Mi ott leszünk. Talán már értesült arról, hogy 9 órára az otp bankba hirdettünk meg véleménynyilvánítást és ügyintézést. Ha végeztünk, átmegyünk a többi kifosztó bank fiókjaiba is.
Mindezt tesszük úgy, hogy amennyiben alapvető jogunk gyakorlásában megpróbál az átveréssel kapcsolatban egyre tisztábban látó rendőrség jogtalanul megakadályozni, úgy ismét elvitetjük magunkat, hogy néhány óra múlva erősebben, elszántabban, feltöltődve, vastaps közepette sétáljunk ki a fogda ajtaján. Másnap pedig, sajtótájékoztatón jelentjük be a következő akciót.
Az eseményen szívesen látjuk Önt választott partnerével együtt is. Javasoljuk, hozza magával Trócsányi László minisztert, vagy akár Orbán Viktort. Annak sincs akadálya, hogy bankvezérekkel együtt jelenjen meg. Mi elég nyitottak vagyunk.

A fentieken kívül megbeszélhetnénk a kártérítés kifizetésének módját, ütemezését is. A SeVizahiteles kifosztással kapcsolatos rendezésre alkalmas javaslatunkat itt tudja elérni: //nemadomahazamat.hu/blog/?post=az-eladosodottsag-rendezese
Ezt egyébként a kísérőnek javasolt személyek, és a károsultak széles rétege már ismeri. Egyre nagyobb a népszerűsége már nem csak a bankárok által átvert emberek körében, hanem a választásokat nyerni akaró politikusoknál is.
Egyre többen látják, hogy másként nehéz lesz megoldani. Az is látszik, hogy ha mást – újabb átveréseket - erőltetnének, akkor annak igen súlyos következményei is lehetnek. Bizony sokan belehalhatnak most már a másik oldalról is. Ezt gondolom, Ön sem akarja.

Természetesen megértjük, ha erre az eseményre az idő rövidsége miatt nem tud felkészülten eljönni. Biztosíthatom, hogy Ön nélkül is remek demó lesz. Mi erősebbek leszünk, Önök ezáltal gyengülnek.

Természetesen tudunk találkozni valamelyik mozgalmi találkozónkon, de keríthetünk alkalmat arra is, hogy az Ön hivatalában egyeztessünk.

Azt is jelzem, hogy ha megnyugtatóan nem tudjuk tisztázni a fentieket augusztus hó folyamán, akkor szeptemberben biztosan felkeressük Önt. Minden bizonnyal a lakásán, mert úgy gondoljuk, hogy ott találjuk meg a legnagyobb eséllyel. Megtaláljuk a módját annak, hogy elmondjuk a véleményünket, méltó választ adjunk az Ön, Önök viselkedésére.

Jelen nyílt levéllel kapcsolatos sajtóhírt többek között itt is elérheti: //nemadomahazamat.hu/blog/?post=a-bankszoevetseg-ftitkara-bekattant-azt-hiszi-hogy-a-gittegyletuek-az-igazsagszolgaltatas-foeloett-all-n-nem-nem-igy-van-levi

Azt, hogy miért nem kell visszafizetni a SeVizahiteleket, itt tudja megtekinteni: //nemadomahazamat.hu/blog/?post=miert-nem-kell-visszafizetni-a-devizakolcsonoket

Várom mielőbbi válaszát, javaslatait.

Tököl, 2015. augusztus 12.

Tisztelettel:

Póka László”

<< Vissza az előző oldalra