A Nem Adom a Házamat Mozgalom bejegyzései


Ilyen hírlevelek mennek a feliratkozóknak

Ilyen hírlevelek mennek a feliratkozóknak

Tegnap este ezt a levelet kapták a Nem adom a házamat mozgalom hírlevelére feliratkozók.
HA Te is szeretnél elő kézből értesülni akcióinkról, terveinkről, a levél alján lévő ímélcímen regisztrálhatsz.

HAjrá!

Mozgalmi tali, 16-i akció, és egyéb események
(Sok anyagot osztok most meg, kérlek, figyelmesen olvasd el.)

Tartalom:
Mozgalmi találkozó 2015. január 15.
Ha én bankár volnék… - Így tüntetnék! részletek
Január 24-i zenés mulatság
Györgyike tárgyalása január 13-án
Bankárhimnusz kiegészítés a RockPapáktól
Előző mozgalmi tali jegyzőkönyve
Következő időszak programjai


Mozgalmi találkozó 2015. január 15.

A tali előtt 16 órára körül bocinézőbe megyünk Andráshoz. Ha változna, még kiírjuk.
- Január 15. csütörtök 18 óra. Mozgalmi találkozó Ilonkánál. Délegyháza Móra F. u. 27.
Tervezett program:
- Felkészülés a pénteki tüntire.
- Végrehajtások elleni fellépés lehetőségei. Ezzel kapcsolatban a fészen olvashatjátok Nándi összefoglalóját.
- Készülés a február 20-i akcióra. Ötlet: „A számok nem hazudnak… - Csak a csak a polikárok! Nálad hogy működik a matek?
- Január 23-i „Van miért küzdeni” rendezvényen való részvétel.
- Egyéb aktualitások megbeszélése


Ha én bankár volnék… - Így tüntetnék! részletek

Minden fontos infót megtalálsz az eseményoldalon:
https://www.facebook.com/events/394185090755662/?source=1
Aki teljesen eltakarja az arcát, az jelen állás szerint számíthat rendőri intézkedésre rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt. Ennek részletei is olvashatók az eseményoldalon a leírásban.
Szerintem nagyon izgalmas lesz. Akár lesz intézkedés, akár nem.

Ha valakinek van lehetősége rá, akkor legyen szíves kideríteni, hogy a József krt. 33. szá alatti OTP –nek van-e hátsó kijárata, és ha igen, hol. Az ugye azért fontos, mer véletlenül az esemény zárása körül zár a bank.
Ezt legkönnyebben nyitás előtt félórával, és zárás után lehet kideríteni. Várom az infókat.


Január 24-i zenés mulatság

A RockPapák felajánlásával létrejöhetett egy élőzenés összejövetel a SeVizás harcosok részére.
Részletek itt olvashatók: https://www.facebook.com/events/594308567337691/?source=1
Kérem, hogy az eseményoldalon jelölje mindenki, aki jönni fog. Ezen kívül Magdinak is küldjétek el, hogy hány főre számítsunk. (Mi ketten jövünk) varga.shortdragon@gmail.com


Györgyike tárgyalása január 13-án

- Január 13. kedd 8:30. Ruszkai Györgyike Unicredit végrehajtás megszüntető t tárgyalás II. fok. Törvényszék Budapest V. ker. Markó u. 27. I. em. 86.
Utána fontos megbeszélések lesznek azokkal, akik ráérnek.


Bankárhimnusz kiegészítés a RockPapáktól

Varga Magdi szöveg kiegészítésével, és a RockPapák stúdiófelvételével történetté nőtt a bankárhimnusz. A második versszaktól a bankárok elnyomása következik.
Idemásolom a szöveget, és a letöltési lehetőséget:

Az első versszak bankár álarc mögött dalolandó.
Utána már a bankárok meglakolásáról szól. Ekkor már nem kellenek az álarcok.
Innen tölthető le: https://drive.google.com/file/d/0B8mQPVCeJWktM3hnNVVvV2dUS0E/view?usp=sharing

Bankár-dal

Ha én bankár volnék, nem csak egyszer ölnék.
Minden évben négyszer kamatot emelnék.
Elvenném a földet, elvenném a házat,
Szép Magyarországot od’adnám Júdásnak.

(Itt vesszük le az álarcokat)

Ha én kapu volnék, mindig csukva állnék.
Végrehajtó előtt soha meg nem nyílnék.
Nem kérdezném tőle, hogy ki küldte hozzám.
Akkor lennék boldog, ha távol tarthatnám.


Ha én ablak volnék bankon sosem lennék.
Csaló bankároknak fényt be nem engednék.
Sötét cella való uzsorás bankárnak.
Akkor lennék boldog, ha mind oda jutnának.


Ha én utca volnék, bank felé nem vinnék.
Sok földönfutónak az otthona lennék,
Kiktől mindent elvett ez a rabló horda.
Akkor lennék boldog, ha mind meglakolna.


Ha én zászló volnék, sohasem lobognék.
Tüntetők kezében simára feszülnék.
Zászlórudam adnám a sok uzsorásnak,
Akkor lennék boldog, ha mind azon lógnának!


Előző mozgalmi tali jegyzőkönyve

2015. január 6. Mozgalmi találkozó Zsókáéknál
Az év első mozgalmi találkozója nagyon jó hangulatban, bőséges vacsorával kezdődött. Zsóka a tőle megszokott háziasszonyi gondossággal gazdagon terített asztallal várt minket. De azért igyekeztünk időben kezdeni a munkát, mert sok megbeszélni valónk volt mára.
Örömünkre, ismét csatlakozott hozzánk egy harcos társunk: Fehér Attila, aki már régóta figyelte tevékenységünket. Több alkalommal eljött a demonstrációnkra is, de nem résztvevőként, csak távoli szemlélődőként. Sok videónkat is megnézett, amit a világhálón megosztottunk, és elnyerte tetszését. Ezért úgy döntött, hogy most már közelebbről is megismer bennünket. Köszönettel fogadtuk felajánlását, hogy anyagilag is támogatni fogja csapatunkat, hiszen mi sok más civil szervezettel ellentétben nem szedünk tagdíjat, így lehetőségeink eléggé korlátozottak.
Szó esett arról is, hogy az EU-s Bizottság kötelességszegési eljárás indítását kezdeményezi a devizahitelekkel kapcsolatos eljárások ügyében, és ehhez a PITE szakértői véleményét is kikérte. Mindenképpen jelentős előrelépésnek tekinthető ez a tény.
Laci elmondta, hogy miért érdemes a bankoknak elküldeni azokat a bizonyos leveleket, melyekre több mintát is közre adott. Feltétlenül hasznos lehet a későbbiekben, ha egy előzetes értesítést küldünk Bankunknak, amelyben tudatjuk vele, hogy a forintosítást mi nem fogadjuk el, hiába lépett életbe a törvény, az ránk nem vonatkozik. És egyébként sem tartozunk a banknak, és szó sincs „nem fizetésről”, hanem beszámítjuk a kártérítési igényünket.
Az Alkotmány Bíróságra is lehet panaszt küldeni, mert ez a törvény alkotmány ellenes. Ha az Alkotmány Bíróságon nem érünk el eredményt, akkor lehet az EU-hoz fordulni. Sugi itt jegyezte meg, hogy ő már többször is kinyilvánította, hogy ő polgári elégedetlenséget gyakorol, mert nem fogadja el ezeket a törvényeket.
Póka Laci ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a facebook egy nagyon jó lehetőség a kapcsolattartásra, a gyors információ áramlásra. De ehhez a tagok aktivitása mindenképpen szükséges, tehát reagáljunk a beszélgetésbe való meghívásra, kapcsolódjunk be. Azt is elmondta, hogy ha valaki személyes konzultációt szeretne a saját ügyével kapcsolatban, akkor keresse meg bátran.
Értékeltük az évzáró bulit, ami mindenki szerint fergetegesen sikerült. Köszönet ezért mindenkinek, aki minden energiát beleadva dolgozott azon, hogy annyi finomság kerülhetett az asztalra. És ha már a Szilveszter ilyen jó volt, akkor miért ne tartanánk egy jó kis farsangot is! Január 24-én 16,30’-tól ismét bulizunk! Batyus bál a RockPapák Zenekarral a Krisztina Hotel éttermében. Előre is köszönet Györgyikének, aki minden alkalommal önzetlenül felajánlja nekünk a helyet a rendezvényeink lebonyolításához.
Aztán beszéltünk arról, hogy mi is a felelősség. Ha valamit elindítunk, akkor következetesen kell végig csinálni. A felelősség elengedhetetlen, lelkesedés, és kitartás kell. Minden kezdeményezéshez fontos az előzetes tájékozódás, és a lehetőségek felmérése. A demonstrációkon, akciókon sok felvételt kell készítni, és minden fontos eseményt rögzíteni. És természetesen nem szabad összetéveszteni a fogalmakat: hogy mi a tüntetés, és mi a lakossági fórum. Mindig a kitűzött célnak megfelelő eszközt kell választani.

Tartottunk egy rövidke szünetet, hogy mindenki felfrissüljön egy kicsit. Ilonkával megállapítottuk, hogy több szünet kellene, mert annyi mindenről szeretnénk egymással csevegni. Jobbnál jobb ötletek merültek fel: egy hetes tábort kell szervezni, ahol együtt vagyunk, és napokon át beszélgethetünk, mert egy-két óra a találkozókon kevés. De sebaj, majd jönnek a jobb idők, és sorra jöttek a jelentkezők, akiknél lehet kerti partit rendezni.
A szünet után Bozsik Lacit köszöntöttük születésnapja alkalmából. A tüzijáték makacsul lángolt, hatszor kellett elfújni, hogy egyszer elaludjon. A torta kóstoló abszolút pozitív eredménnyel zárult. Elismerésünk Ilonkának, nagyon finom volt!
A január 11-re tervezett fórum a jogászokkal egyelőre bizonytalan. Felvetődött a kérdés, hogy van-e értelme ilyen formában, vagy felesleges erőltetni. A kérdés még nem dőlt el, továbbra is várja Laci a visszajelzéseket ezzel kapcsolatban. A többség akaratának megfelelően fognak dönteni.
Laci érdekes kérdéseket tett fel a jelenlevőknek, majd gondosan jegyzetelte a válaszokat.
Ki meddig menne el? A kórus válaszolt: a végsőkig.
Ha történetesen Csányi meghalna (hisz ő is halandó), akkor kegyeletből abbahagynánk-e a tüntetést? Még be sem fejezte a kérdést, már zúgott a NEM!
Milyen extrém dolgot tudnánk elfogadni egy tüntetésen egymástól? Bármit!
Laci néhány mondatban ki is értékelte ezt a kis rögtönzött közvélemény kutatást, és megállapította, hogy bizony sokat változtunk, bátrabbak és elszántabbak lettünk az elmúlt évek küzdelmei során.
A következő időszak programjai:
01.13. Györgyike tárgyalása a Markó utcában. Aztán a hazafelé kicsit autózunk, mert Edina vár minket.
01.15. Mozgalmi találkozó Ilonkánál. És ha már arra felé járunk, akkor a tali előtt ellátogatunk Pillmayer Andráshoz egy kis boci nézegetésre.
01.16. Ha én bankár volnék…így tüntetnék! Demonstráció a József körúton. Rövid, de látványos megmozdulást tervezünk.
01.20. Mozgalmi találkozó a Golcs családnál.

Jegyzőkönyvet készítette: Varga Magdi


Következő időszak programjai

- Január 13. kedd 8:30. Ruszkai Györgyike Unicredit végrehajtás megszüntető tárgyalás II. fok. Törvényszék Budapest V. ker. Markó u. 27. I. em. 86.
- Január 15. csütörtök 16 óra. Bocinézés Pillmayer Andrásnál.
- Január 15. csütörtök 18 óra. Mozgalmi találkozó Ilonkánál. Délegyháza Móra F. u. 27.
- Január 16. péntek 14 óra. „HA én bankár volnék…- Így tüntetnék” nyomásgyakorló jelmezes tüntetés Budapest VIII. kerület József krt. 33. OTP előtt. Ismét történelmet írunk. Magyarországon először az egész tüntetés alatt eltakart arccal lesznek a résztvevők. https://www.facebook.com/events/394185090755662/?source=1
- Január 20. kedd 18 óra. Mozgalmi találkozó Golcs családnál. Golcs Ferdinándék 2330 Dunaharaszti Sziget u. 4/a.
- Január 23 péntek 17 óra. Van miért küzdeni!!! A Hiteles mozgalom szervezésében SeVizahiteles szakmai fórum. Magyarok házában. Budapest, Semmelweis utca 1-3. https://www.facebook.com/events/961339150562705/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular


Most ennyi.
Jó olvasgatást, vidám készülést kívánok.
Zavarjuk el együtt a kifosztókat!

Üdvözlettel: Póka László
Nem adom a házamat mozgalom
0630-931-9802
pokalaszlo@nemadomahazamat.hu

<< Vissza az előző oldalra